Els Mossos detenen a Les Preses a quatre membres d’un grup criminal que operava per tot Catalunya

Els Mossos d’Esquadra van desarticular el passat 11 de desembre a una banda criminal que operava per tot Catalunya. De les cinc detencions que van fer, quatre es van produir a l’Avinguda Santa Coloma de Les Preses, i la cinquena al Prat del Llobregat.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de la regió de Girona van detenir el passat 11 de desembre un home i quatre dones, d’entre 20 i 61 anys, veïns del Prat del Llobregat i de nacionalitat xilena. Quatre de les detencions es van realitzar a Les Preses, quan els Mossos van interceptar el vehicle del grup organitzat.

Les indagacions policials van esbrinar que es tractava d’un grup que operava arreu del territori català realitzant tres tipologies delictives: robatoris amb força a domicili, robatoris amb violència i furts amb el mètode de la taca. Aquesta tipologia consisteix en seleccionar a persones d’edat avançada que a final de mes retiren del banc els diners que han cobrat de la pensió. Un cop els tenen seleccionats, els taquen amb un líquid i tot seguit s’ofereixen a ajudar-los. Els expliquen que els hi han llençat el líquid des d’algun pis i s’aprofiten del desconcert de les víctimes per sostreure els diners. En alguns casos, aquests furts acabaven sent violents per la resistència de les víctimes.

La investigació es va iniciar a principis d’any arran un furt que es va produir el dia 25 de gener, a Ripoll, on dues dones i un home van sostreure 800 euros a una dona d’edat avançada quan sortia del caixer d’una entitat bancària. Un cop aconseguien el seu botí enviaven els diners sostrets fora del país a través de companyies d’enviament. Els cinc detinguts estan relacionats amb catorze robatoris amb força a domicili, dos robatoris amb violència i vuit furts; i van passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll, que va decretar l’ingrés a presó per a tres d’ells.

x