La Garrotxa viu per primera vegada en més de vint anys unes eleccions ens dia laborable

Les eleccions d’avui 21 de desembre són atípiques per diversos motius. D’entrada perquè les va convocar el president espanyol Mariano Rajoy, per com s’ha desenvolupat la campanya i també perquè es celebren en dijous i no en diumenge com es fa habitualment. Això ha comportat que a les escoles sigui dia no lectiu i que les empreses s’hagin hagut d’organitzar perquè els treballadors vagin a votar.

L’Escola Malagrida d’Olot és un dels centres educatius que avui no fa classe amb motiu de la jornada electoral. Portes tancades i cap nen a l’entrada a primera hora del matí, només un cartell informatiu. A l’escola Cor de Maria, que acull una de les meses electorals del centre de la capital garrotxina, aquest dijous sí que hi ha hagut activitat. Un degoteig constant de persones s’hi han apropat durant el matí per partipar en uns comicis que es viuen com a insòlits per la situació política que viu Catalunya i pel fet de no celebrar-se en diumenge.

Per primera vegada des de les eleccions europees de 1989, avui es vota entre setmana. Els comerços han obert com qualsevol altre dia laborable, en plena campanya de Nadal, però empreses i treballadors han hagut de posar-se d’acord per poder anar votar. Una altra novetat és que serà el delegat del Govern espanyol a Catalunya Enric Millo qui farà públics els resultats dels comicis. Per primer cop, a més, totes les dades de la votació mesa per mesa quedaran publicades l’endemà del 21D.

x