Junts per Catalunya és la força més votada a la Garrotxa i Ciutadans és el partit que més creix i escala fins al tercer lloc

Amb el 100% dels vots escrutats Junts per Catalunya és la força més votada a la Garrotxa amb 16.251 vots, a molta distància d’Esquerra Republicana de Catalunya que amb 7.773 vots és la segona força. Ciutadans és el partit que més ha crescut aquestes eleccions i ha recollit el doble de vots que el 2015 a la Garrotxa fins a obtenir 3.342. El partit taronja s’ha endut vots del PSC i del Partit Popular. La CUP cau fins a la quarta posició, perdent gairebé mil vots respecte fa dos anys. Els cupaires han rebut 2.062 suports de la comarca. El PSC ha tornat a perdre suports a la Garrotxa i cau a la cinquena força, amb només 1.980 vots. Finalment Catalunya en Comú ha aconseguit 987 vots i perd suports, com ha passat a Girona i Catalunya, i el Partit Popular queda com a última força a la comarca amb només 7040 vots.

 

Al següent mapa poden veure com s’ha distribuït el vot per municipis. Junts per Catalunya ha guanyat a tots els municipis de la comarca excepte a Sales de Llierca, on ha Esquerra Republicana de Catalunya. Aquí els republicans són la primera força, amb 26 vots, i JxC és la tercera força, amb 17. El segon lloc a Sales és per la CUP.