Lluís Guinó i Josep Maria Corominas, de JxC, diuen que són unes “eleccions extraordinàries” i que “ens hi juguem la dignitat com a país”

L’alcalde de Besalú i membre de la llista de Junts per Catalunya a Girona ha votat al voltant de tres quarts d’onze del matí. Guinó ha denunciat, per una banda, que la campanya ha estat extraordinària perquè ha estat convocada des de Madrid i les forces polítiques no han pogut desenvolupar la campanya electoral amb normalitat, en al·lusió als presos polítics.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú, candidat a la llista de Junts per Catalunya i membre de la mesa del Parlament durant aquest últim mandat ha votat a tres quarts d’onze del matí al pavelló del seu municipi. Guinó ho ha fet acompanyat de la família. Ha destacat que aquestes eleccions són extraordinàries per diversos motius: “els partits polítics no han pogut desenvolupar la seva activitat de manera igualitària amb la resta de partits i aquest és un tema que hem de denunciar abans de les eleccions perquè si ho fem després ens poden definir d’oportunistes”. Guinó ha anat més enllà i ha dit que “són unes eleccions extraordinàries perquè estan convocades pel president del govern espanyol i, a més a més, s’ha desenvolupat amb unes limitacions determinades, fins i tot per part d’alguns mitjans”.

Guinó ha defensat que la solució als problemes passa per les urnes i que es mostra satisfet que avui els ciutadans decideixin el futur del país. Ara bé, el candidat de Junts per Catalunya, insisteix que cal donar veu als ciutadans, referint-se a la decisió del futur polític del país. Ha dit que “en la mesura que unes eleccions representa donar veu als ciutadans ens sentim satisfets i respectarem el resultat de les urnes. Ens trobem en una situació complexa i en una cruïlla històrica i a partir d’avui, que serveixi per fer política sense judicialitzar-la”.

El més matiner dels polítics garrotxins ha estat l’alcalde d’Olot i vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència. Josep Maria Corominas ha votat acompanyat de la seva dona i el seu fill gran i ho ha fet al col·legi electoral situat a les oficines de Dinàmig de davant de la Teisa. Corominas s’ha mostrat convençut que a la Garrotxa guanyaran les forces que estan a favor de la independència i ha concretat que “avui ens hi juguem la dignitat del nostre país i tots hem de venir a expressar la nostra opinió, tinc molt bones sensacions”.