Els partits independentistes garrotxins mostren una satisfacció continguda pels resultats de les eleccions a la Generalitat

Els diferents partits amb representació a la Garrotxa van valorar el resultats de les eleccions a la Generalitat un cop l’escrutini estava molt avançat. Les formacions independentistes es congratulaven del resultat sobiranista a la comarca, i d’aconseguir la majoria absoluta al Parlament; en canvi, els consitucionalistes no podien contenir la seva decepció.

Setanta escons repartits entre Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP, que representen el 47’49% dels vots: els resultats del bloc independentista els assegura poder tornar a formar un govern sobiranista, tot i la situació en la que viu l’anterior executiu, amb Junqueras i Forn a la presó i Puigdemont a Bèlgica. El PDeCAT de la Garrotxa considera que els resultats legitimen el retorn del govern cessat, i es congratula dels vots que han recollit els partits independentistes a la comarca, amb JuntsxCatalunya com a primera força garrotxina.

Esquerra també està satisfeta dels resultats de l’independentisme: malgrat quedar en segona posició a la Garrotxa, recorda que el seu candidat no ha pogut fer campanya en aquestes eleccions. Això sí, el partit republicà posa l’atenció amb els vots aconseguits per Ciutadans a la comarca, i que l’ha situat com a tercera força. La CUP, tot i caure en les seves expectatives electorals, considera una bona notícia haver aturat les aspiracions del bloc constitucionalista que defensava l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

On no podien amagar la seva decepció era al PSC: per ells és insuficient haver guanyat un escó a Catalunya; queden en una situació irrellevant i cauen fins al cinquè lloc a la Garrotxa. Per la seva banda, Catalunya en Comú Podem tampoc pot ser decisiva al Parlament. L’olotí Llorenç Planagumà, cap de llista per Girona, perd l’escó que tenia a la demarcació, però a més el resultat aconseguit a la Garrotxa és negatiu: amb un 2’95%, està per sota de la mitjana de la circumscripció, amb un 4’03%.

x