L’associació Yagaru promou un recital de poemes d’autores africanes

L’associació de dones Yagaru amb la col·laboració de Julia Rubio va organitzar dimecres un recital de poemes africans del segle XX al Núria Social. Una selecció d’autores pensada per difondre la cultura dels països africans amb nom de dona.

Ple absolut aquest dimecres al Núria Social per escoltar un recull d’obres de tretze escriptores africanes representatives de la tradició oral i poètica africana: Poemes i escrits d’entre 1930 i 1980 que mostren la percepció de les dones de temes molt diversos, com la discriminació, l’amor, l’alliberament, els somnis… Una vintena de dones subsaharianes de la Garrotxa, integrants de l’Associació Yagaru, van posar-hi la veu recitant-los en les llengües originals i també en català i castellà. Actualment a la Garrotxa hi ha una important comunitat africana. L’activitat, impulsada amb el suport de l’artista local Julia Rubio, busca donar a conèixer una branca més desconeguda de la cultura africana i crear comunitat.

 

x