Organitzen una recollida de sang a Olot per revertir la caiguda habitual de donacions d’un 25% abans d’acabar l’any

El Banc de Sang i Teixits duu a terme una jornada de donació de sang a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Es tracta d’una recollida no prevista en el calendari anual: les reserves de sang acostumen a baixar un 25% durant les dues últimes setmanes de l’any, i per aquest motiu s’han organitzat diverses donacions arreu del país per revertir la tendència.

El Nadal és una època on s’acostumen a dur a terme accions solidàries, pel component emocional que té la festivitat. Però curiosament, en les dues darreres setmanes de l’any les reserves de sang acostumen a caure en un 25% respecte la mitjana anual. Els dies de pont de desembre, el fred i les festes són elements adversos a la donació, i fan que l’estoc es vagi fent petit. Per aquest motiu, a l’Hospital d’Olot el Banc de Sang i Teixits, a través de l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa, ha organitzat una recollida per tal de revertir la caiguda en les reserves.

La principal necessitat són les plaquetes de la sang, perquè caduquen més ràpid, i per aquest motiu cal mantenir el ritme de donació de la resta de l’any. En aquests moments, hi ha reserves de sang suficients per una setmana, però amb situacions complicades en alguns grups sanguinis com els O negatiu, que només tenen assegurada la reserva pels propers cinc dies.