La Generalitat comprarà els volcans la Garrinada, d’Olot, i el Racó, de les Preses

Davant la greu massificació turística que pateix la zona volcànica de la Garrotxa, la Generalitat i la Diputació de Girona han decidit que l’any vinent continuaran la compra de més volcans. Aquesta acció els permetrà, diuen, gestionar millor aquest espai, que ara està en mans de diversos privats. Entre els objectius de les institucions hi ha el volcà la Garrinada, situat al municipi d’Olot, i el volcà Racó, a les Preses.

El volcà Santa Margarida va ser el primer però no l’últim. Els volcans Garrinada i Racó seran adquirits a principis de gener per la Generalitat i la Diputació de Girona, segons ha pogut saber Olot Televisió. D’aquesta manera les dues institucions premen l’accelerador per la gestió sostenible a la comarca. L’adquisició d’aquestes dues peces, que ara estan en mans privades, permetria millorar la gestió, que passaria a ser totalment pública. Tot i que no ha transcendit de qui és la propietat, semblaria que la Garrinada està en mans d’una família d’Olot i l’altre, el Racó, seria propietat Miquel Duran, reconegut pintor de les Preses. Per les dues compres l’administració pagarà fins a 1,6 milions d’euros. Fonts de Territori i Sostenibilitat consultades per Olot Televisió han confirmat que la compra no es farà efectiva fins que s’hagi nomenat el nou govern.