Els cultivadors de Fesols de Santa Pau amb DOP preveuen una collita similar a la del 2016 tot i haver augmentat en un 65% la superfície plantada

Els productors de Fesols de Santa Pau amb Denominació d’Orígen Protegida esperen xifres similars a la propera collita, que va començar al setembre i està a punt de finalitzar. Els fesols més primerencs van salvar-se de les altes temperatures de l’estiu mentre que els que van plantar-se més tard han hagut de collir-se abans per evitar les glaçades del novembre. L’augment en un 65% de la terra de conreu no ha fet créixer gaire la producció que d’acord amb les previsions podria ser inferior en quilos per hectàrea. La voluntat de l’associació és seguir augmentant la superfície plantada per arribar a cobrir la demanda de fesols.

Tot i que la collita comença a mitjans de setembre, a les cabanyes dels camps de Santa Pau encara hi ha fesols assecant-se, a punt per batre. L’estiu sec i calorós i les glaçades del mes de novembre han marcat el ritme de la temporada i finalment han suposat més feina als productors, que no han pogut completar la recol•lecció directament del camp. Enguany ha augmentat en un 65% la superfície plantada de fesols inscrits a la Denominació d’Orígen Protegida, la DOP, però l’Associació de Cultivadors de Fesol de Santa Pau preveu xifres similars a la collita de 2016 o fins i tot menys quilos per hectàrea. Tot i així creuen que la producció serà bona tan a nivell qualitatiu com quantitatiu. Els productors lamenten però, que malgrat l’augment de terra conreada, la demanda continuï sent superior a l’oferta. En aquest sentit, el president de l’Associació de Cultivadors de Fesols assenyala la importància de seguir augmentant la superfície de conreu per poder fer créixer la producció de cara al 2018.