Olot acorda amb els veïns del carrer Gredera les restriccions per aparcar al seu carrer per l’augment de visitants al volcà Montsacopa

L’Ajuntament d’Olot ha anunciat alguns dels acords arribats amb els veïns del carrer Gredera per solucionar els problemes d’aparcament generats amb l’obertura de l’espai d’oci de Sant Francesc, al volcà Montsacopa. Es potenciaran els pàrquings del cementiri i l’Escola del Morrot, i es promou l’exclusivitat del carrer esmentat pels seus veïns.

Amb l’obertura de l’espai d’oci a l’ermita de Sant Francesc al volcà Montsacopa, el passat 27 d’octubre, van sorgir alguns problemes d’aparcament generats per l’augment de visitants a la zona. Els veïns més afectats van ser els del carrer Gredera, que van traslladar les seves molèsties al consistori, al veure augmentar el trànsit i notar la falta d’aparcament davant les seves cases. Per aquest motiu, durant aquest desembre l’Ajuntament d’Olot s’ha reunit amb els veïns per trobar solucions al problema, com senyalitzar amb més claredat els aparcaments del cementiri, de la Plaça de les Rodes i de l’Escola del Morrot, i divulgar-ho a través de les vies informatives del consistori com l’Oficina de Turisme. L’altra mesura acordada és prohibir aparcar just abans de la pujada de Sant Francesc, i només hi podran aparcar els mateixos veïns.

També es va acordar una solució pel solar que queda a l’entrada del carrer Gredera: atesa la seva condició de zona protegida, la intenció de l’Ajuntament és treballar amb el Parc Natural per desenvolupar-hi algun projecte preservar l’espai.

x