La neteja de la cinglera de Castellfollit de la Roca començarà el proper 10 de gener

Els treballs de neteja de la vegetació de la cinglera de Castellfollit començaran el proper 10 de gener. L’actuació tindrà un cost de 56.000 euros, i durarà fins a finals de març. Amb els treballs es permetrà un accés més senzill dels tècnics a la roca, per planificar noves intervencions.

El passat mes de març es va registrar l’última gran esllavissada de roques del cingle de Castellfollit de la Roca. En concret, van caure més de 70 metres cúbics de basalt al vessant del riu Turonell, un fet que va posar el focus sobre l’estat de conservació de l’espadat, impossible d’assumir amb els recursos propis del municipi. D’aquell succés en va sorgir el compromís de la Diputació de Girona i del Departament de Territori i Sostenibilitat per aportar els fons necessaris per alentir la degradació del cingle. La primera actuació arrencarà el proper 10 de gener, amb una neteja selectiva de vegetació del perímetre de la roca, amb l’objectiu que els tècnics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya puguin visualitzar millor l’espadat per determinar les pròximes intervencions a la cinglera.

També s’instal•larà un cable de seguretat per a treballs futurs al vessant del Turonell, i es revisarà l’existent al costat del riu Fluvià. Així mateix, es recuperaran camins emboscats que rodejaven el cingle per permetre un accés més senzill dels tècnics a la roca. Aquest dijous s’explicarà el funcionament dels treballs als veïns en una reunió oberta al Centre Cívic del municipi, a les vuit del vespre.

El cost de l’actuació és de 56.000 euros, i es preveu que els treballs estiguin enllestits a finals del mes de març.

x