Els Amics de Sant Esteve promouen el canvi de lloc l’altar de l’església i busquen finançament per restaurar la façana

L’església Parroquial de Sant Esteve d’Olot ha estrenat fa pocs dies nou altar principal. S’han fet obres per substituir el de fusta per un de marbre que s’ha situat al centre. Aquesta és la primera d’una sèrie d’actuacions que l’Associació d’Amics de l’Església de Sant Esteve porta a terme per millorar l’edifici i tot el patrimoni que conté.

La missa del dia de Sant Esteve, que va presidir el bisbe de Girona Francesc Pardo el passat 26 de desembre, va servir per clausurar els actes de celebració dels 900 anys de la consagració de l’església Parroquial de Sant Esteve d’Olot i també per estrenar el nou altar del temple després de les obres que s’hi han fet. Amb la col•laboració del Bisbat, els Amics de l’Església de Sant Esteve han coordinat els darrers canvis amb l’objectiu de millorar l’aspecte del conjunt artístic dissenyat per Joan Carles Panyó. L’altar major fet de marbre i alabastre de Beuda s’ha traslladat al centre, substituïnt el de fusta que hi havia fins ara que, a més, no complia les directrius del Concili Vaticà Segon.

Les cadires originals del Bisbe Guillamet s’han restaurat i situat darrere l’altar. Els treballs es van començar a planificar a l’estiu i han estast especialment dificultosos pel pes de l’altar actual.

El Amics de Sant Esteve esperen que aquesta sigui la primera d’un conjunt d’actuacions per millorar l’església, com ara tornar a exposar al públic la Pietat de Miquel Blay. El més ambiciós dels objetius de l’entitat, però, és la restauració de la façana, que rondaria els 600 o 800 mil euros. Ara per ara, l’associació es mou per trobar subvencions per poder finançar una actuació com aquesta, molt difícil d’assumir pel Bisbat de Girona.