Els garrotxins Xevi Bayona i Toti Toronell, autors del muntatge de l’espai de Nadal de la Plaça Catalunya de Barcelona

Entre vuit i deu mil persones han passat cada dia des de l’inici de les festes per l’espai d’activitats de Nadal de la Plaça Catalunya de Barcelona, que aquest any té segell garrotxí. L’arquitecte Xevi Bayona i el pallasso i artista Toti Toronell s’han unit per crear una instal·lació titulada ‘La ciutat de les vuit mil ingravidolles’,  que combina el teatre amb la il·luminació i l’arquitectura. Si encara no l’han visitat, poden fer-ho fins aquest vespre. 

Més de mil caixes de fusta formen la vila en miniatura que decora des del 22 de desembre la Plaça Catalunya de Barcelona. Un recinte totalment aïllat del bullici de la ciutat, que ens transporta a un univers màgic, el que es viu a cadascuna de les llars de Barcelona per Nadal. Els autors d’aquesta instal·lació, titulada ‘La ciutat de les 800.000 ingravidolles’ són dos garrotxins, el pallasso i artista Toti Toronell i l’arquitecte Xevi Bayona.

Al centre de la plaça hi ha set ‘ingravidolles’ esferes transparents on diversos actors representen al llarg del dia escenes típiques del Nadal. A més, el recinte també ofereix activitats durant el dia i un espectacle de llums al vespre que incorpora les fonts de la plaça. Una combinació de diverses disciplines que ha estat possible gràcies a la feina de moltes persones. Avui és el darrer dia per gaudir d’aquest treball únic, que ha tingut entre vuit mil i deu mil visitants diaris.

x