L’església de Sant Esteve es vesteix de gala per rebre els Reis d’Orient

Els tres Reis d’Orient han arribat aquest divendres al vespre a la Garrotxa, finalitzant el recorregut a Sant Esteve. A Olot ho han fet puntualment a dos quarts de set del vespre i gràcies a l’organització dels Catòlics. Des de fa 72 anys l’entitat olotina fa possible que ses majestats puguin arribar a la capital de la Garrotxa. Des de la plaça Clarà ha sortit la comitiva formada per més de 300 patges, princeses i carrosses. Els fanalers, la caramel·lera, els encarregats del temps, els cuiners, els carters, el carboner, el mag o la patgessa del xumet no han faltat un any més a la cavalcada d’Olot. La cavalcada s’ha emès en directe per Olot Televisió i es podrà tornar a veure aquest dissabte, a les 18.30,  i diumenge, a les 23.00.

Enguany la novetat era el final de recorregut. Les obres que s’estan fent al Firal han obligat a ubicar els trons a les portes de l’església de Sant Esteve, en un lloc on no s’hi veien des de feia dècades. Però el canvi d’ubicació no ha significat cap problema i centeners de persones han anat a rebre els tres Reis d’Orient, omplint l’entorn de l’església i la plaça rector Ferrer. Una vegada entregada la clau, Melcior, Gaspar i Baltsar han ocupat els tres trons per rebre tots els infants de la ciutat. Alguns esperaven des de feia molta estona.

Allà els Reis d’Orient han estat rebuts per la presidenta dels Catòlics, Anna Roca, i l’alcalde d’Olot. Josep Maria Corominas ha fet la tradicional entrega de la clau de la ciutat, que permetrà a ses majestats poder entrar a totes les cases i deixar els regals. Durant el seu parlament Corominas ha fet referència a les persones que aquesta nit de Reis no podran estar a casa seva, amb les seves famílies, fent referència als presos polítics i als presidents d’Òmnium i l’ANC, que estan empresonats. “En Joaquim Forn no pot rebre els Reis amb els seus fills i els seus nets només per defensar allò que pensen”.

De la seva banda la presidenta dels Catòlics, Anna Roca, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que l’aposta d’enguany de la nova organització per accedir al campament reial “és bona perquè ha permès ordenar l’accés”.  L’èxit del campament és assegurat any rere any. Roca ha concretat que cada dia han passat més de 1.700 persones i això representa més de 5.000 visitants.

 

x