Més d’un centenar de persones es concentren a Olot en suport a Oriol Junqueras

Aquest dijous al vespre al vespre les entitats sobiranistes van organitzar mobilitzacions davant els ajuntaments per donar suport a Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana i exvicepresident de la Generalitat, coincidint amb la vista d’ahir al Tribunal Suprem on va demanar poder sortir de la presó. A Olot, més d’un centenar de persones es van concentrar davant de Can Joanetes.

La Garrotxa va sumar-se aquest dijous a una nova mobilització ciutadana convocada per les entitats sobiranistes. Més d’un centenar de persones van concentrar-se a les vuit del vespre davant l’Ajuntament d’Olot per demanar l’alliberament d’Oriol Junqueras, exvicepresident de la Generalitat que és a la presó d’Estremera, a Madrid, des del dos de novembre. L’acte es va convocar ahir a diverses ciutats coincidint amb la vista al Tribunal Suprem per estudiar el recurs contra la presó preventiva, de la qual no en va sortir cap decisió.  A Olot va ser la portaveu local d’Esquerra Republicana, Anna Barnadas, qui va obrir l’acte de protesta, amb un recull de frases de Junqueras.

Els representants de les entitats sobiranistes van llegir un manifest en nom d’Òmnium Garrotxa, Assemblea Nacional Catalana i Assemblea en defensa de la Llibertat, on denunciaven un cop més la situació que viu el país i demanaven l’alliberament dels empresonats. Com és habitual, l’acte va finalitzar amb un minut de silenci i el cant dels segadors.