L’església de Sant Feliu de Pallerols acull fins el 2 de febrer la Mostra de Pessebres del municipi

Ja hem acomiadat les festes de Nadal però hi ha tradicions que encara perduren uns dies més. És el cas de la Mostra de Pessebres de Sant Feliu de Pallerols. Enguany hi trobem quatre muntatges elaborats per Joan Pujolràs, Nil Port, Aleix Arnau i Ivan Rius, i diversos diorames. Ambienten l’església del Roser del municipi fins a principis de febrer.

Diu la tradició que el pessebre es fa per Santa Llúcia, el 13 de desembre i es guarda el 2 de febrer, per la Candelera. Des de fa vint anys així ho fan a l’església de Sant Feliu de Pallerols, que per aquestes dates acull la Mostra de Pessebres. Quatre artistes de diferents edats hi presenten les seves creacions, fetes amb tots els detalls i personatges típics de les escenes nadalenques: el naixement, els pastors, el caganer, el dimoni o les representacions antics d’oficis. Alguns d’ells fins i tot incorporen moviment. I és que, per als impulsors d’aquesta exposició, fer el pessebre és un costum que no té edat i que cal conservar. Cinc diorames d’un grup de pessebristes de Mataró completen la Mostra de Pessebres de Sant Feliu de Pallerols, que pot visitar-se tots els dissabtes, diumenges i festius fins el dia dos de febrer.