Argelaguer registra 25 robatoris en vehicles mal aparcats al Parc de les cabanes d’en Garrell

Les cabanes d’Argelaguer han viscut 25 robatoris a vehicles només durant el 2017. El problema d’aquests casos és que els cotxes pateixen els furts en indrets on no hi poden estacionar. L’Ajuntament té habilitats diversos pàrquings prop de l’espai per prevenir els incidents i respectar el Parc d’en Garrell, que no té assegurada la seva pervivència perquè a la zona només es duen a terme tasques de manteniment.

El Parc d’en Garrell, on s’aixequen les famoses cabanes d’Argelaguer, és un dels indrets més visitats de la Garrotxa tot i els incidents que s’hi registren. Només el 2017, s’han detectat 25 robatoris a cotxes de turistes, però es dóna el cas que els afectats incorrien en una infracció: aparcar en una zona prohibida. Fins i tot, algun dels afectats que ha denunciat el furt al seu vehicle ha acabat multat per la policia amb 300 euros de sanció.

En l’actualitat existeixen dos pàrquings a menys de deu minuts a peu de les cabanes on es pot deixar el vehicle. La restricció de l’accés motoritzat també vol impedir la degradació de l’espai, perquè el consistori no té previst fer tasques de restauració, més enllà de preservar el màxim possible les construccions existents.

Des de l’Ajuntament es fa una crida als visitants a respectar l’espai en tots els sentits. Pel que fa als robatoris, el consistori sap que els Mossos d’Esquadra té indicis sobre qui serien els lladres, però necessita enxampar-los a l’hora de cometre el delicte.