Les farmàcies olotines noten més afluència de clients a causa de la grip

A banda de l’àrea d’urgències de l’Hospital d’Olot, els establiments que més han notat el brot gripal han estat les farmàcies de la ciutat. Aquest matí hem anat a la Farmàcia Sans del Vial Sant Jordi per conèixer com han estat els últims dies de feina.

Les farmàcies olotines han notat els últims dies més afluència de clients als seus establiments a causa de la grip. Hi ha hagut un creixement superior a l’any passat en les mateixes dates, però prefereixen utilitzar el terme ‘brot’ que la paraula ‘epidèmia’. Un cop es té la grip, a les farmàcies es poden obtenir medicaments per minimitzar els símptomes del virus i poder fer vida normal, però en cap cas una cura. Cal diferenciar però, entre un refredat i la grip, ja que són dues patologies diferents.

Des de les farmàcies com a mesura de prevenció de la recomanen, vacunar-se, sobretot les persones més vulnerables. També portar una alimentació adequada, prendre complements vitamínics com el pròpolis, sucs naturals o infusions; mesures que també s’apliquen altres malalties hivernals. Per altra banda, en cas de tenir familiars amb la grip recomanen utilitzar mocadors de paper i ventilar les habitacions.

x