Les obres del Firal d’Olot tallen el Passatge del Cinema Colón

Les obres del Firal d’Olot, el projecte més important d’aquest mandat a la ciutat, continuen avançant a bon ritme. Ahir es va començar a treballar al passatge que connecta la plaça de l’antic Cinema Colón amb el Passeig d’en Blay, que quedarà tallat als vianants almenys dues setmanes.

El nou Firal d’Olot continua prenent forma. Aquest matí les màquines treballaven al passatge que connecta el Firal amb la plaça del cinema Colón, que quedarà tallat almenys durant quinze dies per les tasques de soterrament d’una línia elèctrica. És per això que s’habilitarà un pas per a vianants en moments en què no hi hagi activitat.

D’altra banda, ja s’han passat els serveis als laterals de la zona inferior, que està en fase d’aplanament, i l’aspecte de la plataforma central del passeig també és impactant: a finals d’any va començar a aixecar-se el paviment i ja s’han retirat, tal com preveia el projecte, alguns arbres, amb l’objectiu que edificis amb gran valor arquitectònic com la casa Solà Morales, la llibreria Drac o el Teatre tinguin més visibilitat. Tot i així l’alcalde, Josep Maria Corominas, ha explicat que la idea és poder-ne plantar més en d’altres punts.

Segons Corominas, abans de final de mes es produïrà una de les imatges més esperades i il·lusionants de les obres, quan els operaris comencin a posar les llambordes definitives. Un pas que és indicatiu del bon ritme de les obres, que segueixen segons el calendari previst. La setmana que ve està prevista una reunió amb tots els agents implicats per fer-ne seguiment. La data de marcada pel final de les obres continua sent, segons l’alcalde, les Festes del Tura d’aquest any. També està previst que entre finals de gener i principis de febrer començaran els treballs de connexió dels aparcaments subterranis del Firalet i la Plaça del Teatre, una part de l’obra que garantirà l’accés en cotxe als veïns de la zona a qualsevol hora del dia.