Olot és el primer municipi gironí on ja es pot llogar un cotxe elèctric compartit

El grup local de Som Mobilitat a la Garrotxa ha engegat una iniciativa pionera. Olot és el primer municipi gironí on es pot compartir un cotxe elèctric. Per fer-ho cal ser soci de la cooperativa i utilitzar una aplicació mòbil per reservar-lo prèviament per hores o dies. A més el vehicle sempre es recull i es torna al mateix punt, el garatge Parc Nou d’Olot. Aquest dijous diversos membres de l’associació van es va presentar la idea al Prat de la Mandra de la capital garrotxina.

Seguint l’exemple d’El Bruc, Amposta, Mataró i Rubí, Olot és la primera ciutat de les comarques gironines on el grup local de la cooperativa de consum Som Mobilitat ha posat en marxa un servei de car-sharing amb un vehicle elèctric, aquest Renault Zoe. Fa un mes i mig que van adquirir-lo i ja compta amb una quinzena d’usuaris. La iniciativa és un pas més en l’objectiu de l’associació, que a través dels diferents grups que té repartits per Catalunya, vol transformar el model de transport actual, que consideren poc sostenible i perjudicial pel territori, tal com va explicar a l’acte de presentació el representant de Som Mobilitat a Mataró Arnau Vilardell.

 

El primer requisit per poder llogar el vehicle és fer-se soci de Som Mobilitat al web www.sommobilitat.coop, amb una quota única de deu euros. El servei funciona a través d’una aplicació mòbil. També cal escollir la modalitat de pagament, comprant hores per avançat, amb quotes diàries o mensuals segons diferents tarifes. A través de la plataforma de lloguer es pot reservar el vehicle per dies o franges horàries i té un únic punt de recollida i retorn, el garatge Parc Nou d’Olot, que col·labora amb Som Mobilitat.

El grup local de la cooperativa va néixer ara fa un any de la mà de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, per treballar a favor d’una mobilitat més sostenible. Va detectar que un 75% dels desplaçaments que es fan a la comarca són intermunicipals. En aquest sentit, creuen que la opció de compartir un vehicle elèctric pot ser molt útil per a un perfil concret, com ara les famílies de més de dos o tres membres que no poden permetre’s tenir més d’un cotxe.

Ara l’objectiu de l’entitat a llarg termini és fer xarxa. Ja treballen per establir sinèrgies amb altres associacions, ajuntaments i empreses, així com extendre la iniciativa a tota la Garrotxa. Alhora, han començat una campanya d’apadrinament per poder comprar un segon cotxe.