L’ANEGX realitza el Cens anual d’Aus Aquàtiques del riu Fluvià per 12è any

Dissabte al matí s’ha aprofitat per organitzar des de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, com cada any, el Cens Anual d’Aus Aquàtiques de la comarca. Més de 30 persones s’han reunit per seguir la totalitat del riu Fluvià per 11 trams diferents per 12è any.

Per sort a la Garrotxa no va haver gaire afectació, però el 2006 arrencava a la comarca el Cens d’Aus Aquàtiques pel riu Fluvià, degut als problemes que va comportar la grip aviar. Amb els anys aquesta pràctica s’ha anat professionalitzant i inclús van editar un llibre amb els tipus d’aus que es poden trobar a la Garrotxa. Ara, aquesta iniciativa anual de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, aprofita el seguiment de les aus per observar també l’estat del riu i la fauna. Es tracta d’un moment important perquè en només un dia, controlen la totalitat del riu. La quantitat d’espècies depèn del tram. On hi ha més és a prop del Pla de l’Estany, ja que hi ha un dormidor d’aus aquàtiques. Als trams més urbans, trobar 20-25 espècies estaria dintre del normal. Com l’any passat, enguany s’ha prestat especial atenció a la merla d’aigua.