La Garrotxa va tancar el 2017 amb rècord de persones empadronades a la comarca

La Garrotxa va tancar el 2017 amb les xifres de població més altes dels darrers deu anys, 56 mil 184 persones empadronades segons l’Institut d’Estadística de Catalunya. El municipi que més va créixer va ser la Vall d’en Bas, que ja supera els tres mil habitants i es manté per darrera d’Olot com a segon municipi més poblat de la comarca. Tot i que amb ajustats percentatges, a la comarca hi ha més dones que homes.

Segons les dades de padró d’habitants de l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’IDESCAT, al final del 2017 la Garrotxa va assolir el seu rècord de població amb la xifra més alta dels darrers deu anys amb 56.184 persones empadronades als municipis garrotxins. Són 185 més que el 2016 però 2677 més que fa deu anys. Una tendència a l’alça que només va trencar-se el 2014,quan la població garrotxina va baixar sensiblement.

Olot concentra el gran gruix d’aquesta població, amb 34 mil 194 persones. El segon municipi més poblat de la Garrotxa és des de 2010 la Vall d’en Bas, que va acabar el 2017 superant per primera vegada la línia dels tres mil habitants. Amb 3018, és el poble garrotxí que més habitants suma respecte l’any passat, amb un total de 35 persones més. La segueix Sant Joan les Fonts, que amb 2931 és el tercer municipi garrotxí en població, amb una diferència de 25 més que el 2016. Santa Pau i Sant Feliu de Pallerols també es troben a la llista de municipis que més població guanyen amb 25 empadronats més cadascun. D’altra banda els dos pobles garrotxins que més població perden segons l’IDESCAT són les Planes d’Hostoles, amb 33 menys, i Maià de Montcal que en resta 24.

A la Garrotxa hi ha 28216 dones, 248 més respecte el total d’homes. Però aquesta tendència no es reflecteix als municipis. En 14 hi ha més homes que dones mentre que només en 7 hi ha més població femenina. Tot i així els percentatges es mantenen al voltant del 50%. Besalú és el poble on proporcionalment hi ha més dones, amb un 52, 8%, mentre que a Montagut i Oix és el municipi amb un % més alt d’homes, amb un 54%. En aquest sentit, una altra dada curiosa la trobem a la Vall de Bianya, on només hi ha un home més respecte el nombre de dones empadronades, 632.