La Vall d’en Bas representarà a Catalunya al prestigiós festival cultural i folklòric Smithsonian Folklife Festival

L’Smithsonian Folklife Festival és un esdeveniment cultural i folklòric de referència a nivell mundial. Es celebra cada any a Washington, i coincidint amb la 51a edició del festival, Catalunya és una de les cultures convidades. La comarca de la Garrotxa tampoc s’ho perdrà, ja que la Vall d’en Bas serà un dels ambaixadors del territori. Ens ho va explicar l’alcalde, Lluís Amat, en declaracions al programa L’alcalde respon.

Aquesta fotografia s’emmarca en el festival cultural que es celebra cada any a Wasington, l’anomenat Smithsonian Folklife Festival. L’any passat va estar dedicat al món del circ. Aquest 2018 Catalunya és una de les cultures convidades i segons ens va explicar Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas, el poble garrotxí també hi serà present.

Al juliol una comitiva del festival va visitar la Vall d’en Bas per conèixer la cultura popular i tradicional de la vall, com la faràndula, treballs d’alguns artesans i construccions típiques de la zona. També van aprofundir en el pessebre vivent de Joanetes a través de vídeos, i a la pàgina web del festival s’hi pot trobar un article que en parla.

Encara es desconeixen els elements que la Vall d’en Bas portarà al 51è Smithsonian Folklife Festival, però ja se sap que hi serà present. El festival es celebrarà del 27 de juny a l’1 de juliol i del 4 al 8 de juliol. A banda de la cultura catalana, enguany el festival també acollirà l’artesania i la gastronomia d’Armènia.

x