Lluís Rubió deixa els càrrecs de regidor i conseller comarcal de la CUP

El fins ara regidor de la CUP d’Olot Lluís Rubió va fer públic ahir que deixa el seu càrrec. Per motius personals i familiars, el seu lloc l’ocuparà a partir d’ara Raül Massanella, el següent a la llista del partit, que també substituirà Rubió al Consell Comarcal de la Garrotxa.

El ple d’aquest dijous serà el darrer per a Lluís Rubió, un dels tres regidors de la CUP que va entrar per primera vegada al consitori olotí el 2015. Aquest dilluns va anunciar a Ràdio Olot la seva intenció de deixar l’acta de regidor per motius personals i familiars. Del seu pas per l’Ajuntament, Rubió ha destacat el gran valor de la tasca els professionals de l’administració. A nivell polític, creu que es podrien impulsar molts més canvis dels que s’estan fent actualment.

Rubió també deixarà a partir de l’1 de febrer, data del proper ple de l’ens, el seu lloc al Consell Comarcal de la Garrotxa. Tot i que també ha valorat la predisposició de totes les persones que hi treballen, ha assenyalat que l’organisme és difícil d’entendre i que caldria fer-lo més obert i participatiu. En aquest sentit a denunciat l’hermetisme i algunes actituds de l’equip de govern i la presidència a l’hora de rebre propostes.

A partir del mes que ve Raül Massanella s’estrenarà com a regidor i Conseller Comarcal en substitució de Lluís Rubió. Massanella és mestre i està molt vinculat als moviments socials independentistes. Va ser president d’Òmnium Cultural Garrotxa i fundador d’Estelada 2014. Políticament, va ser cap de llista per Alternativa per la Garrotxa i a les darreres municipals anava com a número 4 a les llistes de la CUP.

Lluís Rubió ha explicat que malgrat que deixa la vessant més institucional de la política, seguirà vinculat a l’assemblea de la CUP i no descarta tornar a primera línia més endavant.