La Garrotxa dóna 40.887 unitats d’aliments i productes bàsics en tota la campanya del Gran Recapte

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el Banc dels Aliments coordinen la 8a edició del Gran Recapte que, més enllà de la jornada central, s’ha extès a tota la comarca. De fet, la campanya ha durat gairebé dos mesos. Des de finals de novembre fins dilluns, quan s’han pogut tancar la xifra final de donacions, que supera les 40 mil unitats.

Dilluns es va donar per finalitzada la campanya solidària del Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa amb un balanç positiu. Durant la jornada central del Gran Recapte d’Aliments que es va celebrar a Olot el 2 de desembre es van recollir més de 29 mil productes en 22 supermercats de la ciutat. Ara, tenint en compte les activitats complementàries i els 90 punts de recollida que s’han instal·lat a la comarca des de finals de novembre la xifra final de productes donats és molt més elevada: 40.887 unitats, més de 33 mil quilos. A nivell comarcal, finalment s’han recollit 2757 unitats més que l’edició anterior del Gran Recapte, superant els 11 mil productes. El municipi garrotxí que més aportacions rebut després d’Olot ha estat Besalú. El paper de les entitats garrotxines també ha estat important. La llet, la pasta i els llegums són els productes estrella en les donacions dels garrotxins, tot i que l’organització demanava especialment productes de neteja i higiene personal. Un cop finalitzada la vuitena edició del Gran Recapte, Càritas Garrotxa recorda el Centre de Distribució d’Aliments segueix recollint col·laboracions durant tot l’any, als matins de 9h a 1. Aquest servei atén actualment al voltant de 700 famílies de la comarca. De cara al futur, hi ha la voluntat de repensar-ne el funcionament per potenciar polítiques d’acompanyament als usuaris.