Unió de Pagesos aconsegueix una bonificació del 50% a la base de l’IBI en les instal·lacions agràries d’Olot

Els ajuntaments de Cornellà del Terri i Olot han acceptat les al·legacions a les ordenances fiscals proposades per Unió de Pagesos. A Cornellà del Terri s’ha aconseguit rebaixar fins al 0,70% el coeficient de referència de l’Impost sobre Béns Immobles de naturalesa rústica, mentre que a Olot s’aplicarà una bonificació del 50% a la base de l’IBI de les instal·lacions agrícoles.

Unió de Pagesos de la Garrotxa ha aconseguit que s’apliqui una bonificació del 50% a la base de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) a la capital garrotxina. L’abonament, atorgat per l’Ajuntament d’Olot, s’aplicarà sobre les construccions catalogades pel cadastre com a imprescindibles per al desenvolupament d’explotacions agrícoles, ramaderes o forestals. Cal però, que els propietaris afectats demanin expressament la bonificació. El sindicat, valora el gest del consistori olotí.

A Olot s’aplica un mòdul bàsic de construcció (MBC) urbà de 600 euros per metre quadrat, ja que no es disposa d’un MBC per a rústica. Unió de Pagesos reclamava que el valor just del MBC agrari estimat segons el Col·legi d’Enginyers i Agroxarxa hauria d’oscil·lar entre els 52 euros per metre quadrat (en coberts agrícoles sense pavimentar i oberts) i els 127 euros per metre quadrat en granges de porcí).

Ara, amb aquesta bonificació, Unió de Pagesos de la Garrotxa celebra que es reconegui la importància de l’agricultura en l’economia dels municipis i els seus efectes positius en el territori.