‘Estiu 1993’, protagonista de la foto de família dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català

La pel•lícula ‘Estiu 1993’ serà de ben segur una de les triomfadores  dels premis Gaudí del cinema català que s’entregaran el proper diumenge 28 de gener. Hi participa amb 14 nominacions. Ahir Olot Televisió va poder assistir a l’acte previ que va reunir tots els nominats, on els protagonistes del film gravat a la Garrotxa van centrar l’atenció dels mitjans.

Aquest era el moment de la foto de família dels nominats als premis Gaudí 2018 de l’Acadèmia del Cinema Català, a la trobada que es va celebrar ahir a l’hotel Oriental Mandarin de Barcelona. Al centre de la imatge, acaparant els flaixos, part de l’equip de la pel•lícula ‘Estiu 1993’, el film amb segell garrotxí que ha recollit 14 nominacions: A la Millor Pel•lícula, Millor Direcció, Millor Guió, Millor Protagonista Femenina, Millor actor i actriu secundaris, Direcció de Producció, Direcció Artística, Muntatge, Música Original, Fotografia, Vestuari, So i Maquillatge i Perruqueria.

La pel•lícula, que es va gravar a la Garrotxa l’estiu de 2016, narra el viatge emocional de la pròpia directora, Carla Simón. La mort dels seus pares la va portar a Les Planes d’Hostoles, on va créixer amb els seus tiets. Un relat intimista on ha incorporat elements de ficció, i que ha treballat sense que els actors es cenyissin a un guió estricte. Portar al cinema la seva pròpia història ha canviat radicalment la vida de Carla Simón. Espera que la bona rebuda del film li serveixi per continuar treballant i, de fet, ja té idees per començar a escriure un nou guió que segueix la línia de la seva primera pel•lícula.
La cerimònia dels Premis Gaudí tindrà lloc el proper 28 de gener al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Presentarà la gala David Verdaguer, que a més està nominat com a millor actor protagonista per Tierra Firme i Millor actor secundari pel seu paper a ‘Estiu 1993’. Bruna Cusí hi anirà amb una doble nominació com a Millor Actriu Secundària, per ‘Estiu 1993’ i Incerta Glòria.
Dimecres vinent al programa Pros i Contres d’Olot Televisió podran veure íntegrament les entrevistes als dos actors i la directora d’Estiu 1993 Carla Simón.

x