Aquest cap de setmana es celebra la Fira del Fesol de Santa Pau

Fira del Fesol

Santa Pau viurà un dels caps de setmana més especials per al poble, el de la Fira de Sant Antoni. L’acte més esperat, la fesolada tindrà lloc a les 12 del migdia del diumenge 21 de gener a la plaça Major de Santa Pau; i a la 1 del migdia es farà el lliurament del Fesol d’Or 2018.

Fira del Fesol

La Fira del Fesol és un esdeveniment que es celebra a Santa Pau des del 1982. L’any passat es va haver d’anul·lar per les inclemències del temps. Enguany, té lloc aquest cap de setmana i l’organització ha previst una ubicació alternativa en cas de mal temps, el pavelló municipal. Els actes de la Fira de Sant Antoni arrenquen dissabte al vespre amb un concert a càrrec de l’acordionista Zdzislaw Grygus, una actuació del Mag Sanyes, guanyador del primer Talent Volcànic d’Olot Televisió i el sorteig del porc de Sant Antoni.

Diumenge és el dia estrella de la fira, la qual omplirà de parades els carrers i les places de la vila. A les 11 del migdia es celebrarà la missa solemne a l’església parroquial en honor a Sant Antoni Abat, patró de la fira. A la sortida tindrà lloc la Cantada dels Goigs de Sant Antoni de la mà del Cor Parroquial de Santa Pau i la benedicció d’animals.

A les 12 del migdia l’acte estrella, la fesolada, aquest any amb la participació de 16 restaurants, i seguidament, el lliurament del Fesol d’Or 2018. La jornada de diumenge comptarà amb una cercavila a càrrec de la xaranga Only Marching Band, el gegant Batoies i els batoiers de Batet de la Serra.