El Parlament de Catalunya inicia la nova legislatura i es constitueix amb dos diputats garrotxins: Francesc Ten i Lluís Guinó

El Parlament de Catalunya va celebrar aquest dimecres el ple de constitució de la seva 12a legislatura. Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter, va ser escollit com a nou president d’una cambra que comptarà amb dos diputats garrotxins, Lluís Guinó i Francesc Ten, de Junts per Catalunya. Precisament, Guinó va anunciar poques hores abans de la sessió que no repetiria com a membre de la mesa del Parlament.

Arrenca una nova legislatura al Parlament, i cada inici d’etapa comporta l’aparició de cares noves a la cambra representativa de tots els catalans. La Garrotxa comptarà amb dos diputats comarcals en aquesta legislatura, un d’ells novell: es tracta de Francesc Ten, coordinador de cultura a la demarcació de Girona, i membre del grup de Junts per Catalunya.

En la sessió constitutiva del Parlament, va ser escollit com a president de la cambra Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter i diputat per Esquerra Republicana de Catalunya. Dies abans es dubtava de si Lluís Guinó, alcalde de Besalú i vicepresident primer de la mesa durant l’anterior legislatura, repetiria en el seu càrrec, però tot i tornar a sortir com a diputat de Junts per Catalunya el polític va declinar continuar en la seva responsabilitat a la cambra. Qui sí que opta a repetir càrrec és el fins ara president de la Generalitat Carles Puigdemont.

La 12a legislatura es va constituir amb l’absència de vuit diputats que es troben a Bèlgica o a la presó per la seva implicació amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

x