Olot podria tenir aviat una residència d’estudiants al nucli antic

Olot podria tenir molt aviat una residència d’estudiants. L’alcalde, Josep Maria Corominas, va anunciar al ple d’aquest dijous que mantenen converses amb privats per posar en marxa de nou aquest servei al nucli antic de la ciutat. Va fer-ho en resposta a la moció que va presentar el PSC, on demanava que l’alberg Torre Malagrida recuperés l’espai de residència. Davant l’anunci de l’equip de govern, la proposta va quedar sobre la taula.


Actualment l’hotel La Perla d’Olot allotja estudiants que venen de fora de la Garrotxa, un servei que anys enrera funcionava a la Torre Malagrida, però que va deixar d’oferir-se per falta de demanda. El PSC va presentar una moció al ple d’aquest dijous per demanar recuperar l’espai d’allotjament per a estudiants a l’alberg olotí. L’equip de govern va respondre anunciant que l’ajuntament ja està negociant a través de la Universitat de Vic la possibilitat d’obrir una residència al nucli antic, amb el doble objectiu de portar més vida al centre.

Davant l’anunci de l’equip de govern, el PSC va optar per deixar la proposta sobre la taula i retirar la moció, amb el compromís que es desencalli la qüestió. Tots els grups de l’oposició van coincidir en la necessitat d’oferir aquest servei a la ciutat. Esquerra creu que cal estudiar la possibilitat que sigui públic. La CUP va apuntar l’antic Hospital Sant Jaume com una possible ubicació de l’equipament i va demanar que tot plegat es debati amb els veïns. Olot en Comú va valorar positivament la proposta del PSC com un de les possibles sol•lucions al problema si no hi hagués empreses interessades. Ara per ara l’equip de govern descarta retornar que l’alberg Torre Malagrida torni a ser residència d’estudiants, perquè els programes que s’hi estan portant a terme, sobretot amb centres educatius i famílies que visiten la Garrotxa, funcionen molt bé. Les setanta-dues places disponibles de l’alberg estan plenes gairebé tot l’any, i el 2016 hi van passar més de de 40 mil escolars.