Vuit municipis garrotxins instal·laran un sistema de lectors de matrícules

Lectors de matrícules a les entrades de la Garrotxa. És la mesura que proposa el Consell Comarcal per millorar la seguretat a la comarca. S’ha treballat a través del Consell d’Alcaldes i es posarà en marxa durant aquest any, però no tots els municipis han volgut prendre-hi part.

Amb la finalitat de fer de la Garrotxa una comarca més segura, vuit municipis s’han unit en el desplegament d’un sistema de protecció que ja funciona en altres comarques: lectors de martícules. Inicialment el projecte impulsat pel Consell Comarcal preveia blindar els principals accessos a la Garrotxa per carretera amb aquests lectors, que permeten controlar l’entrada de vehicles sospitosos. Finalment només vuit dels 21 municipis de la comarca s’han afegit a la proposta que el Consell Comarcal va portar al Consell d’Alcaldes el 2016: Maià de Montcal, Les Planes d’Hostoles, Les Preses, Sant Feliu de Pallerols, La Vall de Bianya, Sant Jaume de Llierca, Besalú i Sant Joan les Fonts.

L’Ajuntament d’Olot, que ja compta amb un sistema de càmeres de videovigilància i el de Sant Aniol de Finestres, que participa en un projecte comú a tota la Vall del Llémena en aquest sentit, també s’afegiran a la iniciativa. La previsió és que els lectors es comencin a comprar i instal·lar aquest mes de gener, perquè el sistema ja pugui funcionar durant aquest 2018. Els Mossos d’Esquadra en determinaran l’ubicació i també s’encarregaran de controlar la informació que recullin els aparells.

 

El Consell Comarcal manté la porta oberta a la resta de municipis que de moment no s’han sumat al projecte perquè ho facin més endavant si ho consideren necessari.

x