La Vall d’en Bas crea l’aplicació mòbil ‘Bas Màgia’ per promocionar el territori a través del joc

La Vall d’en Bas ha presentat una original iniciativa perquè famílies, joves, infants, i també escoles coneguin el municipi al mateix temps que es diverteixen. Es tracta d’un joc, que funciona a través el telèfon mòbil, i que combina tres vessants: promoció, educació i cultura.

‘Bas de màgia’ és el nom que rep l’aplicació mòbil pensada per descobrir la Vall d’en Bas d’una manera diferent: a través del joc i la tecnologia. L’app proposa set itineraris, un per cada poble de la Vall. Els enigmes i les proves que plantegen diversos personatges màgics, com ara un follet, una bruixa o un burro, permetran als visitants aprofundir en el territori a partir d’eixos temàtics com els bandolers, la vida a pagès o la remença. L’aplicació està pensada per al públic familiar, infantil i juvenil i s’hi pot jugar individualment o en grup. També pot ser una eina pedagògica per als centres educatius que visitin la Garrotxa i vulguin conèixer les peculiaritats de la Vall d’en Bas. Per jugar-hi només cal descarregar-se l’app Adventuriq i escollir l’aventura ‘Bas de màgia’. Els punts aconseguits de forma virtual dónen dret als usuaris a descomptes als establiments de l’Associació de Turisme i Comerç del municipi, que col·labora amb el projecte. El web www.basdemagia.cat recull tota la informació sobre l’app que s’ha desenvolupat amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.