Els veïns de Mieres participen voluntàriament en una prova pilot de reciclatge per fer compostatge amb els residus orgànics

Els veïns de Mieres participen des de l’octubre en una prova pilot que permet donar una segona vida a la matèria orgànica fent-ne compostatge. L’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Residus i el sigma, ha instal·lat diversos compostadors al municipi, que de moment han tingut bona acceptació tot i ser una iniciativa voluntària.

En pobles petits amb diferents nuclis disseminats com Mieres fer recollida selectiva de residus orgànics no és viable econòmicament. Des de fa uns mesos, però, els veïns ja no han de llençar-les al contenidor de rebuig, sinó que les poden reaprofitar per fer-ne compost per als seus horts. Això és gràcies als tres multicompostadors com aquest que s’han instal·lat al municipi, en el marc d’una prova pilot juntament amb l’Agència Catalana de Residus i el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, el SIGMA. L’objectiu és reduïr els quilos de deixalles que entren a l’abocador. L’Ajuntament de Mieres ha portat a terme una campanya informativa porta per porta per explicar als veïns com funciona el sistema, que és voluntari. També s’ha facilitat un cub per llençar-hi les restes a tots aquells que vulguin fer-ne ús. Entre sis i vuit setmanes després de llençar-hi la matèria orgànica, ja es podrà utilitzar com a compost.