Els garrotxins Hora de Joglar nominats en quatre categories dels Premis Enderrock

El grup garrotxí Hora de Joglar han superat la primera volta de la votació popular dels Premis Enderrock 2018, de la música en català, on estan nominats en quatre categories.  A finals de febrer es coneixeran els finalistes i el 8 de març s’entregaran els guardons a la gala que es celebrarà a l’Auditori de Girona. Mentrestant, els garrotxins es preparen per la quarta edició del Dia del Joglar, que tindrà lloc el primer dissabte de febrer.

Sense cap dubte el 2017 va ser un bon any pels Hora de Joglar. Van presentar el seu segon treball, Present, que els ha portat a fer concerts per tot Catalunya i també han participat al van darrer disc de La Marató de TV3. Però, com diu la seva cançó, ‘Tot és poc’ per al grup d’Argelaguer, i el 2018 ha començat amb bones notícies. Els garrotxins s’estan posicionant entre els nominats dels Premis Enderrock. Ja han passat la primera ronda de la votació popular on participa el públic i els lectors de la revista i acumulen 4 nominacions: Millor Artista de 2017, Millor Artista Revelació, Millor Artista en Directe i Millor Disc de Pop-Rock de l’any. El grup Txarango lidera ara la segona ronda amb 7 nominacions, seguit d’ Els Amics de les Arts, Blaumut i Zoo amb cinc.

El termini de votacions de la segona ronda acaba l’11 de febrer i la tercera s’obrirà del 13 al 25 de febrer. En sortiran tres finalistes per categoria i els guanyadors es donaran a conèixer el 8 de març, a la gala d’entrega dels premis de la música en català, que es celebrarà a l’auditori de Girona. Abans, però, els garrotxins es preparen per una altra data assenyalada, el Dia del Joglar, el primer dissabte de febrer al Pavelló d’Argelaguer. Una festa que va començar com una iniciativa per finançar el seu primer disc i que ara arriba a la quarta edició convertida en una jornada solidària.

El dia començarà amb una caminada per l’Alta Garrotxa seguint els passos de la novel·la Kàrvadan, escrita per l’autor d’Argelaguer Carles Batlle. També s’han previst diversos tallers infantils i una xerrada. Després del dinar popular començaran els concerts que s’allargaran fins a la nit, i on s’han convidat diversos grups com ara Trujazz, Pastorets Rock o Balkan Paradise Orchestra.

 

x