L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va fer 130 cirurgies quirúriques més l’any passat

Aquest 2017, a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es van fer 132 intervencions quirúrgiques més que el 2016. L’augment és un indicatiu del bon funcionament de l’organtizació interna el centre hospitalari inaugurat ara fa tres anys. A més, com que la Garrotxa és una comarca petita, no hi ha problemes de llistes d’espera, segons ha explicat a Olot Televisió la direcció mèdica del centre.

Segons dades del Servei Català de la Salut, a finals de 2017 hi havia un total de 15.137 pacients pendents d’una operació a la regió sanitària de Girona. A l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, però, totes les intervencions quirúrgiques es porten a terme dins els períodes establerts. Amb la mateixa organització interna que l’any anterior, aquest 2017 s’ha pogut incrementar el nombre d’operacions, amb 132 més. Una tendència positiva que s’atribueix, en part, al procés d’adaptació a les instal•lacions del centre, que es va obrir fa tres anys. Al centre hospitalari garrotxí, els diferents tipus de càncer s’operen, tal com marca el Catsalut, abans de 45 dies, mentre que les intervencions de pròtesis de genoll i maluc i les cataractes s’han de fer abans de sis mesos. L’Hospital d’Olot a més, ha pogut assumir 16 operacions de pròtesis de l’Hospital de Figueres, que tenia llista d’espera. La resta de cirurgies que es fan a la capital de la Garrotxa no passen de l’any d’espera. Pel que fa a les primeres visites de consultes externes, totes es fan en menys de 30 dies, mentre que el 93% de les proves diagnòstiques es poden realitzar dins els terminis.

x