L’I-Punt es consolida com a punt d’informació juvenil a les escoles i a l’Espai Jove de la Garrotxa

Inquiets, curiosos, dinàmics, proactius…així podem definir a molts dels joves garrotxins que cada curs fan ús de l’I-punt, un servei que posa en funcionament el Consell Comarcal de la Garrotxa amb l’objectiu de donar resposta a totes aquelles preguntes, dubtes o consultes que els joves es plantegen al voltant, per exemple, dels seus estudis, futur laboral, formació o salut. Es pot trobar a les escoles i instituts de la comarca i també a l’Oficina Jove de la Garrotxa.

L’I-punt és un punt d’informació mòbil que es desplaça pels diversos centres d’educació secundària de la Garrotxa i també es troba a l’Espai Jove l’Ideal d’Olot. Una informadora juvenil atén les consultes dels joves de la comarca i, a més de respondre consultes, la dinamitzadora posa a l’abast dels alumnes recursos que poden ser del seu interès. A més d’atendre consultes, l’I-punt tracta, cada mes, un temàtica diferent a través d’una petita dinàmica que permet crear reflexió i curiositat als joves. Aquestes temàtiques s’escullen d’acord amb les activitats que es duen a terme durant el curs. Per exemple, aquest mes de gener, el tema és collit és ‘Joves participatius, actius i solidaris’, amb una dinàmica que anima els joves a conèixer les entitats d’Olot i la Garrotxa. Que els joves de la comarca estiguin ben informats i trobin fàcilment respostes a les seves preguntes és un dels objectius d’aquest projecte que dirigeix el Servei de Joventut del Consell Comarcal.

D’altra banda, l’I-punt, en la seva versió mòbil, consta d’un taulell, un ordinador amb connexió a Internet i diferent material útil d’informació juvenil que la mateixa informadora juvenil col•loca en un espai visible i transitat de l’institut per poder atendre les consultes durant l’hora de pati dues vegades al mes, als 9 centres de secundària de la Garrotxa. També es pot accedir a aquest servei a l’Espai Jove l’Ideal, a la plaça Clarà d’Olot.