Riudaura durà a terme el mes de maig la votació del seu primer procés participatiu

Per primera vegada Riudaura durà a terme un procés participatiu per decidir a què es destinen 12.000 euros del seu pressupost. A partir del proper mes es poden presentar les propostes a votar, en una consulta que tindrà lloc durant la festa del Roser del municipi.

Gairebé 400 veïns de Riudaura estan cridats a les urnes el proper mes de maig. Decidiran quina actuació es durà a terme al municipi amb els 12.000 euros que l’Ajuntament ha destinat per fer el primer procés participatiu del poble. Durant els mesos de febrer i març, els habitants i entitats de Riudaura podran presentar les idees que es portaran en la consulta, amb l’objectiu que els mateixos veïns arribin a un consens col•lectiu sobre l’ús del seu pressupost municipal.

Un cop presentades les diferents propostes, es durà a terme una fase deliberativa per combinar, perfeccionar o desestimar les actuacions. Posteriorment, un filtratge tècnic determinarà quines es poden aplicar. Les idees poden ser de qualsevol tipus, però per les característiques de la consulta probablement les escollides seran de caire urbanístic.

La votació definitiva serà de forma telemàtica o presencial, i tindrà lloc pels volts de la propera festa del Roser de Riudaura, prevista pel 20 de maig.

x