Tortellà, Sant Joan les Fonts i Besalú detecten estafes als seus veïns

Tortellà i Sant Joan les Fonts són els dos municipis de la Garrotxa afectats per una estafa de revisors de gas butà. L’Oficina de Consum ha enviat un avís sobre aquesta estafa amb diferents consells per poder fer-li front.

La Garrotxa ha estat afectada per una estafa de revisors de gas butà. De moment s’han confirmat avisos als municipis de Tortellà i Sant Joan les Fonts, que han obligat a l’Oficina de Consum a enviar un avís on especifiquen que s’ha de tenir clar qui ens visita, què ens ofereix i, sobretot, què se signa i què es paga.
És per aquesta raó que s’han enviat una sèrie de consells per a tenir en compte de cara a evitar aquests tipus d’actes. Les revisions de gas butà són obligatòries cada cinc anys i, com a titulars, s’ha de sol•licitar a una empresa instal•ladora la revisió. Aquests tipus d’empreses estan inscrites al RASIC, que és el Registre d’Agents de la Seguretat Industrial de Catalunya). El preu és lliure i el mitjà de pagament s’ha de convenir amb l’empresa que faci la revisió. Un cop passada la revisió, l’empresa enganxarà un adhesiu acreditant la data i lliurarà un certificat de revisió al propietari.

És important tenir en compte que el tub flexible només s’ha de canviar quan caduca i que el regulador no caduca, per tant només es canvia quan s’ha fet malbé. Les estufes de butà o les cuines mòbils no necessiten una revisió periòdica, però el propietari és responsable del bon estat de la instal•lació. Per totes aquestes raons, heu de desconfiar de les visites inesperades d’empreses que venen a realitzar la revisió si no heu sol•licitat el seu servei.
Aquesta, però, no és la única estafa que hi ha hagut aquests dies a la Garrotxa. El Diari de Girona va explicar ahir que a Besalú es va vendre un matalàs sanitari per 3mil euros. És per aquesta raó que es recomana no donar informació de les patologies mèdiques als enquestadors que pregunten a les portes dels hospitals i centres d’atenció primària. El Servei de Vigilància de Besalú ja s’ha encarregat de penjar cartells a botigues i fer visites a col•lectius per alertar d’aquestes pràctiques fraudulentes.

x