L’escriptor besaluenc Martí Gironell guanya el Premi Ramon Llull amb ‘La força d’un destí’

L’escriptor i periodista besaluenc Martí Gironell (Besalú, 1971) ha guanyat el 38è Premi Ramon Llull 2018 amb la novel·la ‘La força d’un destí’, dedicada a l’emprenedor Ceferino Carrión i que després esdevindria, als Estats Units, Jean Leon. Segons Gironell és la història “de superació d’un emprenedor català i el lector viurà una sèrie d’aventures amb un entorn excepcional que és el Hollywood dels anys 50”. El Ramon Llull és un dels premis en català de més dotació econòmica. Amb aquest llibre Gironell manté el plantejament de les noves històriques, amb la que es coneix un fet, un personatge i porta el lector fins a un moment concret del passat. L’obra guanyadora s’editarà en català (Columna) i també en castellà (Editorial Planeta) i en francès (Belfond). Sortirà a la llum el 28 de febrer.


Martí Gironell va esclatar com escriptor amb la novel·la ‘El pont dels jueus’. La publicació va ser traduïda a diverses llengües. El 2008 va guanyar un nou premi, el Néstor Luján de novel·la història amb una altra novel·la, ‘La venjança del bandoler’. Després van arribar més treballs, tots aplaudits pel públic, com ‘L’aqueòleg’ (2010), ‘L’últim abat’ (2012), ‘El primer heroi’ (2014)’ i ‘Strappo’ (2015)’. Amb aquesta trajectòria el garrotxí s’ha convertit en un dels escriptors amb més vendes en narrativa en català.