Riudaura preveu tenir la seva depuradora sobre el terreny el 2020

Riudaura espera veure la seva depuradora el 2020. De moment, el Consorci SIGMA espera que l’Agència Catalana de l’Aigua accepti la seva petició i inclogui la infraestructura durant el període actual de gestió de conques. El projecte ja està pràcticament redactat, i des de l’Ajuntament s’espera que les màquines ja hi puguin treballar abans no s’acabi la legislatura.

Riudaura és l’únic municipi garrotxí que no disposa d’una depuradora, i fa temps que reclamen aquesta infraestructura. Ara, les previsions per veure-la són més optimistes que mai. El Consorci de Salut Pública i Medi Ambient de la Garrotxa, el SIGMA, està dissenyant el projecte executiu d’un equipament de biodisc, amb la ubicació ja definida. Però l’Agència Catalana de l’Aigua, que ha d’assumir el cost de l’obra, tenia plantejada la seva construcció en el pla de gestió de conques 2022-2027, i per fer-la realitat el més aviat possible ha de canviar aquesta previsió pel pla actual, el 2016-2021. En aquest sentit, les previsions són factibles i durant l’estiu es podria confirmar un canvi amb molta probabilitat de ser real.

Si es produeix el canvi, el projecte s’accelerarà, i la previsió dels ens comarcals encarregats de la gestió del projecte consideren que les màquines ja podrien estar treballant sobre el terreny en la construcció abans d’acabar la legislatura actual, i veure-la aixecada el 2020.

A la Garrotxa hi ha pendent la construcció de diverses depuradores: a més de la de Riudaura, Olot en demana una a la conca de l’Alt Fluvià a la Val d’en Bas, aturada per la indefinició del traçat de la variant, i Oix també està pendent de poder resoldre el sanejament de les seves aigües.