El CIT d’Olot presenta Aniol Solé i Coral Vilà com a Rei i Reina del Carnaval d’Olot 2018

Olot ha presenta el Rei i la Reina del Carnaval. Va ser dissabte, al Casal Marià, i acompanyats de desenes de representants de les colles locals i comarcals. Aniol Solé i Coral Vilà, de la colla la Carnavalesca, van ser presentats en societat. També es va descobrir el cartell d’aquest any, dissenyat per un equip de dissenyadors d’Olot.

Els Carnavals ja estan a punt de començar. El d’Olot, com és tradició, se celebra una setmana més tard que la resta. L’entitat organitzadora, el Centre d’Iniciatives Turístiques, prepara diverses novetats entre les quals el primer premi de poesia eròtica.

El Carnaval d’Olot arriba a la 29ena edició i ho fa amb un estat de salut excel·lent. Les colles locals i comarcals ja han engegat els motors. Va ser dissabte, amb la presentació del Rei i la Reina del Carnaval d’aquest any. Es tracta d’Aniol Solé i Coral Vilà, tots dos de la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca. El seu regnat ja ha començat després que els reis de l’any anterior, de la colla els Alots, passessin els poders. La Reina va fer un discurs reivindicatiu. Va tenir unes paraules per recordar els presos polítics i va lloar la figura de la dona.

Els reis d’aquest any han estat escollits coincidint amb l’aniversari dels 25 anys de la Carnavalesca, una colla amb una gran trajectòria als carnavals de les comarques de Girona i que cada any recull premis gairebé a tots els municipis on desfilen. Tant l’Aniol com la Coral porten un temps desfilant.

Aquest dissabte també s’ha presentat el cartell del Carnaval d’Olot. És obra, per primera vegada, d’un equip de persones encapçalat per Pere Gelis. Gelis Agència Gràfica és una empresa creativa amb més de 30 anys d’experiència en la imatge. El cartell recull diferents elements de la ciutat i també expressa el moment polític que viu el país.

Entre les novetats d’aquest any el CIT ha decidit incorporar un acte més i s’ha organitzat el primer premi de poesia eròtica d’Olot que se celebrarà el dijous, 8 de febrer, a les 20.30 a l’Orfeó Popular Olotí. Un grup de rapsodes recitaran les 23 poesies eròtiques finalistes i al llarg del recital hi haurà un espectacle de música i dansa. La rua de Carnaval del dissabte dia 17 a la tarda, que serà retransmesa en directe per Olot Televisió, serà el plat fort però entre els actes també destaca el Playback Reial, que es farà el divendres dia 16 a les 21.00 al Teatre Principal. La funció ja té pràcticament totes les entrades esgotades.

 

 

x