Les colles de la Garrotxa presenten les disfresses amb les que desfilaran als carnavals d’aquest 2018

Aquest any hi ha molt nivell. Aquest és el comentari que feien diferents membres de les colles de Carnaval d’Olot i la Garrotxa després de veure la presentació dels vestits amb els quals desfilaran a les rues d’aquí a molt pocs dies. Després de conèixer el Rei i la Reina del Carnaval d’Olot, al Casal Marià, tot seguit s’ha fet el tradicional sopar que reuneix a bona part de les colles que lluiran les disfresses. Enguany el sopar, que organitza la penya Els Titots, ha batut un nou rècord de participació amb gairebé 500 participants.


El moment àlgid de la nit ha arribat després de sopar i just abans del ball, quan s’han presentat les disfresses que desfilaran pel la rua d’Olot i, abans, per les de la Costa Brava. Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Tossa de Mar o Roses són les cites imprescindibles al calendari. Dotze colles han assistit al sopar i han presentat els vestits. Els Titots presenten ‘Tornem a la fantasia’. Els Marxosos de Santa Pau aposten per ‘Peter Pan i les fades a l’illa de l’aigua’. Els Almogàvers Garrotxins sortiran vestits de cowboys amb ‘Propera estació, Far West’. Els Gínjols d’en Bas, amb ‘Eclipse’. Els Macus de les Preses presenten es vesteixen de xefs amb ‘5 anys cuinant somnis’. La Penya els Stokat’s aposten per una disfressa tradicional amb ‘Volem sortir del país dels pirates’. Els Alots, que l’any passat van dur el rei i la reina’, es vesteixen amb el nom ‘Donant corda a la fantasia’. La penya Carnavalia de la Garrotxa fan un viatge llunyà amb ‘Tropicàlia’. La Santjoanenca, de Sant Joan les Fonts, desfilarà amb ‘El pas del temps’. Els Emmaskarats, que enguany celebren 5 anys, ens traslladen a l’altra banda de l’oceà amb ‘Dale Méjico’. Les Tremendes de la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa recorden una figura de la pantalla amb ‘Bitelchús, Bitelchús, Tremendes’. I, finalment, la Carnavalesca, que enguany celebra 25 anys i presenta el Rei i la Reina, desfilaran amb ‘Adorem a Ganesha’.

Aprofitant els 25 anys de la Carnavalesca i durant la presentació d’aquest dissabte a la nit el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot ha volgut fer un homentatge a la persona de més edat de les colles de la Garrotxa. Lluís Solé, que té 88 anys, és un membre actiu de la Carnavalesca. El CIT li ha fet entrega d’una placa commemorativa per la seva implicació i constància a favor d’aquesta festa d’hivern.