ERC Olot proposarà al proper ple canviar el nom de l’Avinguda Reis Catòlics per Avinguda de l’1 d’Octubre

ERC Olot presentarà una moció al proper ple del consistori perquè es dediqui un carrer a l’1 d’octubre. El grup municipal proposarà que l’Avinguda Reis Catòlics es reanomeni Avinguda de l’1 d’Octubre, amb la intenció d’homenatjar a totes les persones que van patir la violència i la repressió el dia 1 d’octubre, i, per altra, banda rebutjar la figura del Rei Felip VI.

L’Avinguda Reis Catòlics d’Olot podria anomenar-se Avinguda de l’1 d’Octubre. Això és el que proposarà el grup municipal d’ERC Olot en el proper ple de l’Ajuntament. Esquerra s’oposa fermament a les recents declaracions del delegat del govern espanyol, Enric Millo, que convidava als catalans a passar pàgina i oblidar el primer d’octubre. ERC Olot no vol oblidar i vol que es recordi la violació de drets i llibertats que segons el partit es va viure a Catalunya.

Esquerra Olot pensa que la moció prosperarà, i que, tot i que el procediment del nomenclàtor per canviar el noms dels carrers de la ciutat és complex, consideren que el moment excepcional requereix accions excepcionals.