L’inici de les obres del vial de Santa Pau s’endarrereix fins al juny per errors del Departament en els tràmits d’expropiació

El vial peatonal i per ciclistes de Santa Pau, que ha de millorar la seguretat del tram que va de Can Blanc a la Fageda, haurà d’esperar. Els tràmits d’expropiació de terrenys amb els propietaris de la zona, que no s’han fet correctament, han alterat el calendari de les obres que havien de començar entre gener i febrer. Ara està previst que s’iniciin quan ja havien d’estar acabades, al juny.

A finals de l’any passat, el Departament de Territori i Sostenibilitat va adjudicar els treballs del vial peatonal i per a ciclistes que ha d’unir el barri de Can Blanc de Santa Pau amb el Volcà Santa Margarida, l’aparcament de Can Serra i la Fageda d’en Jordà per valor de 654 mil euros. El nou camí, de tres quilòmetres de llarg i integrat amb l’entorn, és una mesura que busca millorar la seguretat dels visitants que hi accedeixen a peu i també evitar les algomeracions de vehicles que es produeixen sovint en aquesta zona del Parc Natural. Una acumulació de gent i de cotxes que, amb tota probabilitat, es tornarà a repetir aquesta tardor. El motiu: un error del Departament de Territori en la tramitació de les expropiacions de terrenys dels veïns obliga a endarrerir les obres.

Així, els treballs que havien de començar el primer trimestre d’aquest any no ho faran almenys fins d’aquí a tres mesos. Entre finals de febrer i principis de març representants del Departament es reuniran a Santa Pau amb els veïns afectats per les expropiacions. El termini d’execució de les obres és de sis mesos, de manera que amb el nou calendari el vial hauria d’estar acabat a finals d’any. L’Ajuntament de Santa Pau lamenta el retard d’aquesta infraestructura que considera prioritària per millorar la seguretat en un dels punts amb més afluència de turistes de la comarca.

x