Els Bombers d’Olot han de realitzar més de 850 sortides per diverses intervencions durant el 2017

El 2017 els Bombers van fer 851 serveis a la Garrotxa. Olot és, amb diferència, el municipi on més intervencions va haver de fer el cos, seguit de Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas.

El Parc de Bombers d’Olot va fer més de 800 sortides per atendre situacions d’emergència en els diferents municipis de la comarca. Com és lògic, per volum de població, Olot concentra més de la meitat de les atencions realitzades pel cos a la Garrotxa el 2017, 469. La segueixen Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas amb 49 serveis.

Una de les dades que més crida l’atenció de la memòria de serveis de Bombers en el darrer any són els 171 incendis urbans que s’han produït a la comarca, la majoria dels quals són focs en edificis o contenidors cremats. A Olot n’hi ha hagut gairebé un centenar, seguit de Sant Joan les Fonts, amb 18.

Tot i la sequera, els incendis de vegetació que hi ha hagut a la Garrotxa, gairebé quaranta, han estat petits focs sense conseqüències importants. Pel que fa als salvaments n’hi ha haver 148. 77 van fer-se a Olot mentre que a Montagut i Oix i La Vall d’en Bas n’hi ha haver onze. Aquestes xifres inclouen la recerca de persones perdudes, els rescats de muntanya i també els urbans, que són majoritaris.

A més des del parc d’Olot es porten a terme moltes altres tasques menys urgents que són responsabilitat dels Bombers, com ara la revisió d’hidrants, les boques d’incendi que hi ha als pobles, o el control de punts inundables i carreteres en cas de mal temps. També es realitzen tasques de mobilitat, assistència tècnica i prevenció.

x