La petita i mitjana empresa urgeix incorporar mà d’obra qualificada

La petita i mitjana empresa necessita incorporar de manera immediata persones formades en sectors com el tecnològic. Els empresaris es troben amb problemes afegits com, per exemple, la mateixa normativa de la formació en pràctiques. El president de PIMEC a Girona ho ha explicat en una entrevista al programa ‘Pros i Contres’ d’OLOT TELEVISIÓ.

La petita i mitjana empresa representa el 90% de l’activitat empresarial del país i més del 70% del Producte Interior Brut. Unes xifres que expliquen l’economia real de Catalunya. Les perspectives econòmiques per aquest any són la patronal es queixa de mancances històriques que no es resolen i que van directament lligades amb l’administració. El president de PIMEC a Girona, Pere Cornellà, és de l’opinió que “si no aclarim el problema de què es tracta, no veiem quins són els inconvenients i el qui té la clau per resoldre-ho, el polític que ho transcriu amb normes, i no està guiat per aquests principis de productivitat, eficiència i efectivitat… el resultats que tenim ara, que són bons, serien boníssims”.

Pere Cornellà ha precisat una altra mancança important al sector productiu, el de la mà d’obra qualificada. “Aquells on ha començat a irrompre les noves tecnologies ens trobem que els cicles formatius treballen amb programes antics o obsolets. Llavors l’empresa ha de fer una feina extraordinària per formar perquè no són ràpidament productives. Models intel·ligents com l’aprenent, no existeix”, ha concretat.

El president de PIMEC a Girona explica que la formació DUAL topa amb una sèrie de barreres tècniques i normatives que la fa inviable per la petita i mitjana empresa. Afegeix que algunes activitats l’alumne no pot formar-se perquè no té l’edat requerida. El president de PIMEC a Girona ha posat la Garrotxa com exemple de bones pràctiques i que “hi ha poques comarques com la Garrotxa on hi hagi una correlació tan bona entre la formació professional i les empreses que acabaran contractant aquestes persones”.

Durant l’entrevista Pere Cornellà també s’ha referit al sistema de pensions a Espanya. Considera que el problema de l’esgotament dels recursos públics actual s’ha d’abordar des de diferents punts de vista i un d’ells, diu, és invertir els diners públics en aquelles qüestions que són realment necessàries.

x