Ramon Ramos sobre la possibilitat de pagar per visitar la Fageda: “No ho descarto i cal posar el tema sobre la taula”

Una altra veu s’ha sumat al debat sobre el pagament per visitar la Fageda d’en Jordà. Si fa uns dies ho apuntava el periodista i membre de Salvem els Volcans, Santiago Vilanova, ara ho ha fet el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. En una entrevista a Olot Televisió Ramon Ramos ha dit que aquest és un tema que caldrà posar sobre la taula en algun moment.

El turisme a les comarques de Girona viu un moment dolç. L’any passat van rebre més de 5 milions i mig de visitants, el que representa un 6,5% més que el 2016. A la Garrotxa el número de visitants també va a l’alça. Ara bé, de moment el turisme no està totalment descentralitzat i això provoca una saturació en zones fràgils com la Fageda. Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona consideren que, per un banda, cal crear infraestructura per posar ordre. “Hem de fer aquesta promoció de tot l’any per fer que aquests visitants que es concentren es puguin esponjar al llarg de l’any. Però són qüestions d’infraestructura i equipaments”.

Preguntat per si considera necessari aplicar un sistema de pagament per poder visitar la Fageda, el director del patronat ha deixat la porta oberta com una opció totalment viable. “No ho descarto. No descarto el fet que algú del parc consideri que aquest és un tema que s’ha de posar sobre la taula. Si més no perquè aquests costos de manteniment que venen després es puguin pagar amb base als usuaris. I no només aquí. Als Aiguamolls de l’Empordà ja s’ha de pagar”.

Ramos ha avançat a Olot Televisió que properament es farà una reunió amb Turisme Garrotxa amb l’objectiu que els socis, públics i privats, d’aquest organisme comarcal també en siguin del consell executiu del Patronat. “Crec que al ser un model d’èxit ha tingut un recorregut important però ara ens hem d’emmotllar tots plegats perquè moltes coses que podia fer Turisme Garrotxa ja ho està fent el Patronat”. Ramon Ramos és del parer que el turisme de les comarques de Girona, i de retruc el de la Garrotxa, ha d’estar orientat a un turisme de qualitat i no massificat.

x