Primers passos per l’obertura d’un espai de coworking per a emprenedors als antics Magatzems Guitart d’Olot

Amb el doble objectiu de revitalitzar el nucli antic i dotar d’espais als emprenedors de la comarca, l’Ajuntament d’Olot fa els primers passos per a l’obertura d’un local de coworking al centre de la ciutat. El local, que estarà situat al carrer de l’Aigua, on hi havia hagut la botiga de Can Nyera, es posarà en funcionament a principis del 2019.

El local dels antics Magatzems Guitart, al carrer Aigua número 5 d’Olot, va acollir del 1952 a l’any 2000 un dels establiments històrics del segle passat a la ciutat: La botiga de teixits coneguda popularment com Can Nyera. 18 anys després del seu tancament, viurà una important transformació. La Junta de Govern d’Olot ha adjudicat el lloguer del local per convertir-lo en un centre de coworking, és a dir, un espai de treball compartit entre professionals de diferents àmbits, del qual també en puguin sortir projectes conjunts. L’Ajuntament s’encarregarà de rehabilitar i equipar el local, mentre que la gestió i dinamització del servei aniran a càrrec d’un privat que s’escollirà per concurs.

El primer pas és encarregar la redacció del projecte perquè les obres puguin començar a la tardor. La previsió és que l’espai entri en funcionament a principis de l’any que ve. La posada en marxa d’aquest equipament reuneix tres dels objectius prioritaris de l’equip de govern actual, retenir el talent jove a la ciutat, crear espais per fer viables nous projectes empresarials i portar més vida al centre d’Olot.

x