Els veïns aportaran les idees per transformar la rambla de Les Planes d’Hostoles amb un procés participatiu

Arrenca el procés participatiu per transformar la rambla de Les Planes d’Hostoles. Aquest mateix divendres hi haurà una jornada de conferències per reflexionar sobre l’espai, a través de ponents que aportaran una mirada històrica i arquitectònica al passeig. L’Ajuntament no s’ha posat terminis per dur a terme aquesta reforma.

Els veïns de Les Planes d’Hostoles seran els ideòlegs principals de la transformació de la rambla del seu municipi. És la intenció de l’Ajuntament, que vol reurbanitzar l’espai amb l’aportació de les idees que tinguin els planencs sobre aquest passeig. Així, els mateixos habitants es faran més pròpia la millora de la rambla.

Aquest divendres, a les set de la tarda i a la biblioteca, tindrà lloc una jornada de conferències on es vol reflexionar sobre l’espai, amb la participació de dos arquitectes i un historiador, que aportaran una mirada urbanística i particular sobre un dels eixos vertebradors de Les Planes. De moment, els alumnes de l’escola Sant Cristòfol i els usuaris de la llar de jubilats ja han dissenyat com voldrien que fos la futura rambla. Però l’opinió més important la tindran els mateixos veïns de les cases que rodegen el passeig. Es faran enquestes i una votació definitiva sobre tres projectes finals a l’hora d’acceptar el pla concret a aplicar a la rambla.

L’obra la durà a terme l’estudi d’unparelld’arquitectes d’Olot, i és el segon procés participatiu que duu a terme l’equip de govern, després del que es va fer per la nova plaça del barri del Jonquer del municipi.

x