‘Estiu 1993′ s’emporta tres premis Goya: millor direcció novell, millor actor de repartiment i millor actriu revelació

Carla Simón ha guanyat el Goya a la millor direcció novell pel llargmetratge ‘Estiu 1993’. Simón ha dedicat el guardó als seus pares i a totes les persones de la seva generació que van morir de sida. “És molt absurd que avui dia encara hi hagi una estigma sobre les persones que viuen amb el el VIH”, ha dit la directora durant el seu parlament. La directora també ha tingut paraules en defensa de la figura de la dona i ho ha fet recordant al paper que fan les actrius al film. Els Goya han arribat aquest dissabte a la nit a la 32a edició.
D’aquesta manera la directora segueix recollint distincions. Fa només una setmana el film va recollir cinc estatuetes als Premis Gaudí: millor pel·lícula, millor direcció, millor guió, millor actriu secundària i millor muntatge.

El film rodat a la Garrotxa també ha rebut més guardons. L’actor David Verdaguer ha aconseguit el Goya a millor actor de repartiment. Ha dedicat l’estatueta a “tota la gent que fa teatre i té sentit de l’humor”. Aquesta era la tercera estatueta que ha rebut ‘Estiu 1993’. Prèviament l’actriu Bruna Cusí ha guanyat el Goya a la millor actriu revelació també pel film ‘Estiu 1993’. Cusí ha dedicat “aquest premi per al David Verdaguer, la Paula Robles i la Laia Artigas. M’heu ensenyat a jugar i a treure la mare que hi ha en mi”.